Westerkim De Woon- en Zorgcentrum

Westerkim De Woon- en Zorgcentrum

Woon- en zorgcentrum de Westerkim in Hoogeveen huisvest cliënten met verschillende kerkelijke- en geloofsachtergronden. De Bijbel als Gods Woord centraal, waaraan de opdracht wordt ontleend dat het werk wordt gedaan in de geest van naastenliefde en barmhartigheid. Zaken die wij aandacht geven zijn: De zorgvisie, het zorgaanbod, de functies en taken, het dagelijks leven en het wonen. Ook de informatieverstrekking en de aanmeldprocedure worden benoemd.

De Westerkim is van oorsprong (1967) een bejaardenhuis en is door de verandering van wet-en regelgeving en zorgvraag een modern woon- en zorgcentrum voor ouderen geworden. De Westerkim is gelegen aan de Bosboomstraat 26, vlakbij het centrum van Hoogeveen. Zowel met de trein (station is op kort afstand), als met de auto (vlak bij de A28) zijn we heel goed bereikbaar. In de directe omgeving ligt een mooie vijver en een park met zitjes. Er is dus volop gelegenheid voor een wandeling en genieten van de omgeving. Dagelijks zijn er activiteiten in de Westerkim, zowel in groepsverband, als individueel. In de naaste omgeving, maar ook in Hoogeveen zelf is veel te doen. We proberen de behoeftes en wensen van de bewoner en de cliënt zo veel als mogelijk in te vullen. De sociale kaart van Hoogeveen is daar een prima hulpmiddel bij.

Aan de Westerkim zijn 60 aanleunwoningen gebouwd (Westerheem), in eigendom van Woonstichting Domesta. Deze worden door Domesta verhuurd aan ouderen die door de wachtlijstcommissie van de Westerkim zijn voorgedragen. De woningen zijn aangesloten op het alarmeringssysteem van de Westerkim. Inmiddels ontvangen de meeste ouderen in Westerheem diverse vormen van zorg- , hulp- en dienstverlening van onze zorginstelling. Het betreft o.a. huishoudelijke hulp, het volledig pakket thuis (VPT) en Zorg Thuis, dat laatste wordt ook wel extramurale zorg of thuiszorg genoemd en betreft persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding. Voor beide vormen van zorg is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (C.I.Z.) Het zorgaanbod van de Westerkim is gericht op de zelfstandigheid en vrijheid van haar bewoners.

Services

Er zijn nog geen expertises ingevuld voor Westerkim De Woon- en Zorgcentrum

  • 24-uurs service
  • Bezorgservice
  • Alarmopvolging
  • Dagactiviteiten

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De thuiszorg-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Westerkim De Woon- en Zorgcentrum
Bosboomstraat 26
7901CN Hoogeveen

+31 (0)528 264038

Deel deze pagina

Westerkim+De+Woon-+en+Zorgcentrum img